Casual Friday

Casual Friday

Je ogen glijden om de haverklap naar de rechterbovenhoek van je beeldscherm. De op stoom komende berichtgeving van sociale media slurpen de batterij van je telefoon leeg. Die ene collega dartelt rusteloos om zijn kantoorstoel, de ander is nooit teruggekeerd van zijn lunch buiten de deur. Bij jezelf is focussen op die veel te kleine hokjes van die immense Excelsheet het laatste waar je hoofd nu toe in staat is. En het allerergste: het water loopt je zowaar al een beetje in de mond. Kortom: doe de deur eens open, de vrijdagavond staat ervoor! (ik geef toe, die laatste heb ik niet van mezelf…)
Na een zware werkweek zit je niet te wachten op een berg werk in de keuken, terwijl je wèl iets leuks op tafel wil toveren. Daarom hier een übersimpel, ‘casual’, hapje om de vrijdagavond goed mee te beginnen.

Neem 1 pak zachte Mexicaanse tortilla’s, de grootste zijn het handigst. Vaak zitten er 8 in een pak, hier maak je in totaal 32 hapjes/ slices mee.
Leg een tortilla op het aanrecht en smeer hem in met sambal badjak; dat is gebakken sambal, die is niet heel sterk, maar wel smaakvol. Er mag best een ruime laag op, dare devil!
Daarna beleg je de ‘pannenkoek’ met plakjes kaas die je in huis hebt (geitenkaas is mijn favoriet) Bestrooi dit vervolgens ruim met verse koriander. Hou jij of je gast daar niet van? Neem dan basilicum. Bedek dit met de volgende tortilla.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan op redelijk hoog vuur. Zodra het heet is, leg je de gevulde tortilla erin totdat hij mooi bruin is. Draai hem om met behulp van een spatel, doe er een deksel op en zet het vuur laag. Zodra de kaas gesmolten is (+/- 3 mn) en de onderkant ook goudbruin is, is ie klaar.
Snij in 8 punten en dien op. Chilisaus erbij serveren is zeker geen verkeerde optie.
De mogelijkheden hiermee zijn legio. Probeer dan ook vooral ingrediënten uit de jou lekker lijken:
  • Mosterd i.p.v. sambal
  • Na het bakken een plukje rucola ertussen
  • Wat blaadjes verse spinazie
  • Of wat plakjes parmaham. Enzovooooort!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.