Wie is Kee?

DSC08241

Ik ben…

– Foodblogger
– Brand manager bij Protix
– Verliefd op eten, dieren, taal, Kees, Kaatje en Kiki
– Nieuwsgierig
– Type hollen of stilstaan
– Verslaafd aan goede wijn, geitenkaas, zwarte koffie, chocoladerozijnen, vanille, artisjok, en, en, en..
– Ook vatbaar voor guilty pleasures.. advocaat, oude slappe koekjes & kaaskorsten
– Motto: alleen gezond als het ook lekker is.

Kookstijl

Mijn kookstijl is als volgt te omschrijven: verrassend, veelzijdig, vegetarisch.
Ik vind het een uitdaging om niet-vegetariërs te laten proeven dat een avondje zonder vlees zo gek nog niet is. Ik ga daarbij niet moedwillig op zoek naar vleesvervangers, dat vind ik armoedig. Er zijn zo veel producten met een eigen mooie smaak, die ik liever tot zijn recht laat komen.
Gezond is een feest voor lichaam en geest, maar alleen vol te houden door af en toe eens flink het rempedaal te negeren. Ik doe dat het liefst met een ijskoude bel Pouilly-Fumé. Of eigenlijk meerdere. Verder is mijn ruggengraat ver te zoeken wanneer het om kaas en chocola gaat. Het water loopt me nu al in de mond. Help.

Hoe het begon

Vroeger hing er voor het raam in de keuken een rolgordijn. Achter dat raam bevond zich in mijn ogen de buitenwereld. Of specifieker: mijn publiek. Het langzaam open rollen van het gordijn vormde dan ook de ideale opening van eigen imaginaire kookprogramma. Uren bracht ik door op mijn knietjes, op een hoge kruk achter het aanrecht, waar ik in een immense emaillen bak met halfvolle melk en Nesquick choco voor de mensen thuis bereidde.
Van presenteren ben ik later mijn werk gaan maken en de liefde voor eten en koken heeft geresulteerd in deze blog die ik, door een belemmerende gêne, het eerste jaar angstvallig geheim heb gehouden, maar nu door iedereen mag worden gezien.

Smakelijk lezen!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.