Zomerkoninkjes

Botanisch gezien is de aardbei een schijnvrucht, omdat niet alle delen van de plant meedoen aan het vormen van het vruchtbeginsel. Andere schijnvruchten zijn: vijg, tamme kastanje, ananas, beukennoot, rozenbottel en eikel.
Hoewel de aardbei meestal in zoete gerechten voorkomt en het in een taart of jam ook perfect tot zijn recht komt, heb ik voor een recept gekozen dat iets minder zoet, iets origineler en daarom het lekkerssst is.
(Recept op basis van 1 doos aardbeien)
Ontdoe de mooie, rode, rijpe aardbeien van hun kroon en snij ze in 4-en (kleine stukjes).
Meng 10 el balsamicoazijnmet 4 el suiker en 4 draaien van de pepermolen in een pannetje op middelhoog vuur. Wanneer de suiker gesmolten is haal je de pan van het vuur en laat je het goedje afkoelen.
Giet de afgekoelde massa bij de aardbeien en hussel het door elkaar. Laat de aardbeien minimaal een half uur marineren in de ijskast.
Meng een pot mascarpone met de inhoud van een half vanillestokje (of gebruik vanillekwark als je haast hebt en/ of aan de lijn doet)
Serveer een goede schep aardbeien met een schap mascarpone, Takje munt erop voor het oog en genieten maar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.