Zin in linzen

Linzen zijn er in verschillende kleuren. Zo zijn er linzen en de kleuren groen, rood, bruin, grijs, geel en zwart. De kooktijd van de rode linzen is korter (15 – 20 minuten) dan die van de andere soorten (30 – 45 minuten). Rode linzen worden door het koken meteen puree.
Het lekkerssst dat je met linzen kunt maken, is een linzenslaatje.
Neem de linzen van je voorkeur (ik vind de groene puy-linzen erg lekker) en kook ze zoals staat vermeld op de verpakking.
Snijd een ui fijn en bak deze in roomboter tot het goudbruin is.
Doe de gare linzen in een schaal en meng er de volgende ingrediënten doorheen: beetje chili (vers/ vlokken/ poeder), behoorlijk wat zout, peper, balsamicoazijn, olijfolie, fijngemalen verse peterselie en de gebakken ui.
Roeren en klaar!
Dit is een bij-/ voorgerecht, maar het is heel makkelijk uit te breiden naar een grote salade als hoofdgerecht. Meng er dan bijvoorbeeld: tomaat in blokjes, uitgebakken spekjes, gebrokkelde geitenkaas en/ of gegrilde groeten doorheen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *