Vreemd boontje

Edamame is de bereiding van onrijpe sojabonen in de peul, het meest voorkomend in de Japanse keuken.

Ik heb al meerdere gerechten geprobeerd te maken met deze rare boon, maar de simpelste is verreweg het lekkerssst!
Rij even langs de toko voor een zak Edamame-bonen. Ze lijken sprekend op peultjes en liggen in de vriezer.
Zet pan met water op het vuur. Wanneer het kookt, voeg je de bonen toe en zet je het vuur af. Laat de bonen ongeveer 10 minuten garen. Giet de pan af en gooi ze vervolgens in een bak met ijskoud water. (het beste is een bak water met ijsblokjes)
Giet het water weg, voeg ruimschoots zout toe en hussel alles om. Nu zijn ze klaar.
Dien het op met sojasausom te dippen.
Op een avond toen ik samen met een vriend Japans had besteld, biechtte hij op dat hij niet begrijpt waarom zo veel mensen Edamame zo lekker vinden. Toen hij zo’n peul in zijn mond stak en er woest op los begon te kauwen, begreep ik waarom! Met tranen in mijn ogen legde ik uit dat de schil veel te taai is en je alleen de erwten eruit eet! Geen onbelangrijk detail.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.