Quinoa goes Italian

Quinoa goes Italian

Ik wilde graag een lichtere en gezondere variant verzinnen op de wereldberoemde Italiaanse risotto: ‘risotto van quinoa met pompoen en salie’. 
Het woord risotto is afkomstig uit het Lombardisch, de streektaal van het Italiaanse Lombardije. Het lijkt etymologisch ook sterk op het Italiaanse ‘riso’ dat ‘rijst’ betekent.
Taalkundig klopt de titel van dit recept dus niet. Maar dat doet niets af aan de smaak, dat beloof ik!

Voor 4 personen

Los een tablet bouillon op in kokend water.
Verwijder met een dunschiller de schil van 1 pompoen. Halveer hem, verwijder de pitten met een lepel en snij hem in kleine stukjes. Snipper ook 1 ui en 1 teen knoflook.

Laat op middelhoog vuur een grote klont roombotersmelten in een braadpan en voeg de ui, de knoflook en de pompoen toe wanneer de luchtbellen verdwenen zijn. Bak dit 5 minuten om en om. Daarna gooi je de quinoa, +/- 100 gr. p.p., en 1 theelepel gedroogde salie erbij. Bak dit totdat het glazig wordt. Giet er een flinke scheut witte wijn bij en vervolgens een scheut bouillon. Wanneer dit compleet is opgenomen giet je er nog iets bij, totdat de quinoa gaar is; steeds even tussendoor proeven dus!

Is het gaar? Meng er een zak diepvries dop-/ tuinerwten doorheen en breng op smaak met peper, een klont roomboter en Parmezaanse kaas. 100 gram of zo. Laat dit, met de deksel op de pan, opwarmen tot de kaas gesmolten is en de doperwten gaar zijn.
Buon appetito!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.