Mamasté – (prima penne primavera)

Mamasté – (prima penne primavera)

“Speel maar lekker in die vermodderde zandbak met je nieuwe kleren, lieffie!”
”Oh, fles vergeten en je hebt honger? Nou ja, ik verzin wel wat anders.”
“Wil je wederom geen groenten? Oh, je wil sowieso niets eten? Maakt niet uit hoor!”
“Vanmorgen was het 05:35 uur. Ach, heb ik ten minste nog wat aan mijn dag!”
Let op: bovenstaande beschrijvingen berusten helaas niet op mijn waarheid. Was het maar zo. Lukte het me maar om te alle tijden de über relaxte laisser-faire moeder uit te hangen. Niets is minder waar. Ik wil graag dat ze om 12 uur slaapt, zodat ik dan eindelijk wat voor mezelf kan doen; hoogst geïrriteerd ben ik dan dus wanneer ze om 10 uur ineens in de buggy een uiltje gaat liggen knappen: daar gaat mijn spaarzame moment. En ja, er komt toch lichtelijk stoom uit mijn oren als ze 1 minuut voor vertrek naar een verjaardag haar spiksplinternieuwe outfit bezoedeld. En mijn dagelijkse moed is in de puntjes van mijn schoenen te vinden wanneer er wederom geen je kruimel avondeten naar binnen gaat.
Het is een feit dat het niet realistisch is om controle te willen uitoefenen over een ongeleid projectiel (-letje). Dus hoe naïef ben ik om me dat iedere keer weer voor te nemen bij het, dus veel te vroege?!*%#!, krieken van de dag? En tot overmaat van ongecontroleerdheid lijkt het ook wel of elke moeder om mij heen hier totaal geen last van heeft; die zijn een soort yogi pur sang. Beentjes in de kleermakerszit, handjes op de knieën, mamasté en tot ziens.
Na me ergens een potje over te hebben opgewonden blijkt eigenlijk altijd dat de zorgen onnodig zijn geweest. Maar als ik me dan de volgende keer met vrouw en macht niet druk maak; loopt de boel wel in de soep: dan sta ik op een kleffe zomerdag plots met een volle luier en zonder luiertas in de enige, ellenlange rij bij de Zara terwijl ik zelf ook hoognodig naar de wc moet.
Maar goed, ik haat shoppen dus misschien moet ik sowieso niet naar de Zara; ligt daar de oplossing. Ik ga doen waar ik me compleet relaxed bij voel: lekker mamasté achter het fornuis staan.

Recept

Prima penne primavera
Hoofdgerecht, 20 min., 4p.

– Snij de asperges in 3en en kook ze zo’n 3 minuten in kokend water;
– Schep de asperges erna uit het water en spoel af onder de koude kraan;
– Voeg aan het kookvocht van de asperges flink zout toe en kook daarin de pasta tot het beetgaar is;
– Snij de prei in ringen en bak aan in olijfolie in een ruime pan;
– Knijp de knoflook erboven uit;
– Dan kan de pasta, de kwark, de doperwten, de asperges en 3/4e van de kaas erbij;
– Roer goed om en voeg peper en zout toe naar smaak;
– Wanneer het warm is, kun je het opdienen en het laatste deel van de kaas en de amandelen erover strooien.

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.