Keeneraal pardon – (Groente als excuus voor een kaaskorst)

Keeneraal pardon – (Groente als excuus voor een kaaskorst)

Ik zie eruit als Barbamama en m’n vriendje is zo humoristisch om ’s nachts als ik me omdraai zeekoegeluiden na te bootsen.
Ik ben dus weer zwanger. En al best een tijdje: 30 weken om precies te zijn. Ik doe deze mededeling even tussen de soep en de aardappelen en dat typeert ook meteen de afgelopen 28 weken. Ik vind het fantastisch, maar denk er een hoop minder over na dan de eerste keer. Ik dacht laatst rond een uur of vier ’s middags: “wat doen mijn darmen toch raar, wat heb ik gegeten?” Totdat ik me realiseerde dat het dat spartelende mensje in me was waar ik al zo’n slordige 7 uur niet meer aan had gedacht.
Ook het internet en alle apps met die bergen aan goedbedoelde dag-tot-dag adviezen laat ik links liggen. Niet omdat ik alles nog weet, integendeel: de dementie is weer toegeslagen als nooit tevoren en ik zie ook als een berg op tegen die grote dag aangezien mijn hersenen alle herinnering aan pijn met uiterste precisie de tent uit hebben gebonjourd.
1 ding is me echter wel bijgebleven. Dat is een voornemen dat ik mezelf na de eerste keer heb opgelegd. Het voornemen om een zwangerschap als excuus vol-le-dig uit te buiten. Waar ik de eerste keer nog stoer alles zelf tilde, een aangeboden zitplaats afwees en ik nog snel even het hele huis dweilde nadat ik het gestofzuigd had, laat ik me dat deze keer niet meer gebeuren.
Luister: het duurt maar 9 maanden, voor je het weet is het voorbij en dien je weer een fit persoon te zijn. Dus grijp die kans en gebruik dat excuus. Te pas en te onpas. Er is echt niemand die je met zo’n toeter wegstuurt uit de eerste klas in de trein. Ook zal geen mens je weigeren naar de wc te gaan in de supermarkt. En ik vind het zelf ook meer dan plausibel dat ik al die gezonde groente eet op voorwaarde dat ze bedolven worden onder een immense kaaskorst. Ik ben immers zwanger!?! T’is allemaal heerlijk. Die laatste trouwens ook zonder zwangerschap. Probeer maar een keer.

Recept

Groente als excuus voor een kaaskorst
Hoofdgerecht, 40 min., 4p.

– Snijd alle groente fijn;
– Neem een ruime kookpan en fruit de ui en knoflook in olijfolie aan op redelijk hoog vuur;
– Gooi dan de aubergine, tijm en rozemarijn erbij en roer regelmatig om;
– Na 5 minuten gooi je de courgette, tomaat en paprika erbij;
– Roer om. Het wordt nu vochtig door de tomaat. Als het niet vochtig genoeg is voeg je een klein scheutje water toe;
– Draai het vuur laag en laat met een deksel op de pan 20 minuten sudderen;
– Ondertussen maal/ snijd je het oude brood en de harde kaas fijn;
– Verwarm de grill van de oven voor;
– Als alle groenten gaar en op smaak zijn, doe je ze over in een ovenschaal;
– Verdeel het broodkruim, dan de harde kaas, dan de mozzarella en dan een beetje olijfolie erover en zet onder de grill totdat het goudbruin is.
– Beetje pasta erbij (of onder in de ovenschaal) is ook heel lekker!

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.