Baal Ans – (broodloze wintertortilla)

Baal Ans – (broodloze wintertortilla)

Ik heb dé afvaltip! Eet elke dag 1000 calorieën en de kilo’s vliegen eraf, gegarandeerd! Aldus mevrouwtje killer-body Faja Lourens.

Goh?! Nogal wiedes toch? Ik noem dat geen dieet, maar uithongering. Ik word verdrietig vanwege het feit dat nu ook al haar tweede boek, barstensvol skinnybitch gebabbel, als een zoet broodje, oh god nee: carbs!, als een glutenvrije kartoncracker over de toonbank vliegt.
Als het gaat om kilo’s is een mens een soort weekdier. Roept Sonja Bakker iets: dan eten we massaal van een weegschaal in plaats van een bord. Paleo treed ten tonele en we kruipen spontaan in de huid van onze jagende voorvaderen. En als het zusje van de mooiste vrouw van Nederland haar mond open trekt, zit je voor je het weet op klei te kauwen. Ik begrijp heel goed dat het niet leuk is om aan te komen, maar dat door die wanhoop zulke onzin een publiek krijgt, is gewoon schandalig.
Daarom blijf ik pleiten voor Ans. Baal je van je gewicht? Doe Ans; Baal Ans. Ehh, ja; balans dus. Flauw. Het houdt in: probeer maandag tot en met donderdag niet te snoepen en alcohol te drinken en eet veel groenten. Vanaf vrijdag hef je de restricties voor 3 dagen op totdat je er weer schoon genoeg van hebt: zondagavond. En als die dagen iets verschuiven? Of als het een keer niet lukt? No worries, volgende week weer een kans. Geen hoge lat, maar wel haalbaar voor de lange termijn en het geeft een goed gevoel. Ik heb er trouwens tegenwoordig een element aan toegevoegd omdat ik denk dat het goed voor je is; puur een gevoel. Probeer ook eens 1 x in de week iets niet te eten. Iets dat je andere dagen wel eet, gewoon om even uit het ritme te komen. Dus: een dagje geen brood, 1 dag geen bakkie pleur of etmaal geen kaas (die lukt mij nooit..) Of, goed voor jou én de wereld: sla een keer die slavink over.
Op zo’n dag waarop ik brood probeer te laten staan lunch ik bijvoorbeeld met een tortilla. Niet Spaans, maar gewoon uit Brabant. Ideaal omdat je er al je kliekjes in kwijt kunt, het goed in de lunchtrommel kan en je erna er zeker even tegenaan kunt.

Recept

Omelet
Ontbijt/ lunch/ tussendoor/ hoofdgerecht, 25 min., 4p.

– Verwarm oven voor op 180 graden;
– Snipper de sjalot en snij de knoflook fijn;
– Fruit sjalot en knoflook in een koekenpan met een klont roomboter (of scheut olie);
– Snij alle groenten in gelijke blokjes;
– Als de ui glazig is voeg je de groenten toe. Bak dat op middelhoog vuur tot het bijna gaar is;
– Klop los in een bakje: ei, mosterd, peper, zout, kerrie, gerookt paprikapoeder en eventueel een beetje chilipoeder of sambal;
– Schep de groenten in een ovenbestendige pan/ schaal en giet het eimengsel erbij;
– Als je op deze dag wel kaas mag (;-) ) dan strooi je er nog een grote hand geraspte kaas, bijvoorbeeld van een restje dat je nog hebt liggen, over;
– Bak af tot het gaar en bruin geworden is.

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.