Acceptheezakjes – (bijna helemaal zelfgemaakte pizza)

Acceptheezakjes – (bijna helemaal zelfgemaakte pizza)

‘Acceptheezakjes’. Of ook wel: ‘tanende tietjes’. Oftewel: iets dat eerst was, maar nu niet meer is.

Het klinkt een beetje fatalistisch, maar er zijn dingen in het leven die je moet accepteren zoals ze zijn, omdat ze nou eenmaal zijn zoals ze zijn. Dat geldt voor dramatische verschijnselen als oorlog, honger, ziekte én voor het fenomeen zwaartekracht i.c.m. mijn boezem. Mijn bestie noemt het dan ook: ‘acceptheezakjes’.
Tja, als je voor twee kinderen bij elkaar 16 maanden een coberco-koe hebt uitgehangen, dan ga je daar vroeg of laat de consequenties van voelen. Of zien. Beide eigenlijk.

Waarom zeg ik dit eigenlijk? Omdat ik graag wil dat jullie je nu een beeld vormen van mijn fysiek? Nee, absoluut niet. Ik haal dit aan om twee redenen. Één: omdat ik het een nogal mooi woord vind: ‘acceptheezakjes’. En twee: omdat ik het een mooie metafoor vindt voor je lot als drukke moeder. Want hoe graag ik de controle ook houd en hoe aardig me dat ook lukte vóórdat ik moeder was, voor een beetje leuk leven als moeder is accepteren het devies.

En dat geldt ook in de keuken: hoe graag ik in de keuken ook alles zelf maak: van saus, tot brooddeeg en van soep tot pesto. In dit nieuwe leven met mijn 2 tijdrovende tutjes past het soms gewoonweg niet. Hoe fijn is het dan dat een supermarkt al wat voorwerk heeft gedaan? Betaal ik met liefde het driedubbele voor.

Neem de bloemkoolpizzabodem. Da’s 3 -in-1: groente, genot en gemak. Leg ‘m in de vriezer en pak ‘m zodra je even moet accepteren dat je geen tijd hebt gehad voor een slow-cooked-home-made-vergeten-groente-schotel. Gooi erop wat je wil, lekker vindt en nog in de ijskast hebt liggen en binnen 25 minuten tover je iets heerlijks op tafel.
Ik had artisjokharten in de voorraadkast (aanrader) en nog een restje gorgonzola. Puike combi, al zeg ik het zelf.

Recept

Bijna zelfgemaakte, snelle pizza
Hapje/ Hoofdgerecht, 25 min., 2p.

  • Verwarm de oven voor op 175 graden;
  • Snij de paddenstoelen in plakjes en snipper de ui en knoflook;
  • Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paddenstoelen aan op middelhoog vuur tot het lichtbruin begint te worden;
  • Schep het mengsel in de keukenmachine, voeg peper toe en blend en beetjem behoud wel wat structuur;
  • Smeer de pizzabodems in met olijfolie en bak ze een klein beetje voor, ongeveer 5 minuten (ik houd echt niet van een zompige bodem)
  • Snij de artisjokhart en de gorgonzolakaas is stukken;
  • Verdeel de artisjokhart, kaas en pesto over de bodems en bak de pizza’s af in 10 – 12 minuten: tot het lekker begint te smelten.

Als dat niet makkelijk is!?Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.