Let’s wrap – (herfstige wrap als ode aan Mexico)

Let’s wrap – (herfstige wrap als ode aan Mexico)

Dat de Mexicanen hun eten wrappen, is geen nieuws. Maar door gister moet nu ook hun hele land in een wrap gestoken worden. Althans, dat wil de meerderheid van hun buurtjes. (nou ja, meerderheid: niet meer dan 50% van de stemmen, maar dat komt dan weer door kiesmannen ofzo) Edwin Evers bracht me gister in de auto op de hoogte van dit heugelijke feit. Ik stond op de rem terwijl ik gas moest geven, swingde de ruitenwisser aan in plaats van het knipperlicht, ik draaide een extra rondje op de rotonde en ik riep naar dat 1-jarige monster op de achterbank: “Dit zal je je rest van je leven herinneren!” Ze keek me wat glazig aan..
Ik had niet verwacht dat het zoveel met me zou doen. Ik ben welgeteld 2 weken in New York en 1 dag in Atlanta geweest in mijn leven, dus ik ken dat land niet eens. Waar maak ik me druk over?
Ik maak me druk omdat populistisch geschreeuw het medicijn blijkt tegen onvrede. Miljoenen mensen hebben met hun stem hun onvrede geuit over het huidige beleid. Maar ik vrees dat ze zich niet realiseerden dat ze daarmee ook vóór een aantal andere standpunten stemden die niet bepaald positief zijn voor het milieu, recht op abortus, de positie van de vrouw, voor moslims. En dus ook voor buurland Mexico. Het overgrote deel van hun export gaat naar de VS, beetje moeilijk als dat gedwarsboomd, of dus eigenlijk: gedwarsmuurd, wordt door een gigantisch hekwerk. Dan kan die ‘c’ dus wel ingeruild worden voor een ‘g’: Mexigo.. Zielig;-(
Daarom vandaag, als ode aan de Mexicanen en hun onzekere toekomst, een herfstig wrapje op het menu.

Recept

Herfstwrap
Lunch/ diner, 40 min., 4p.

Pastinaakpuree
– Snipper de ui, schil de pastinaak en snij in blokjes.
– Smelt een klont roomboter in een pannetje.
– Bak de ui hierin glazig en pers er een teen knoflook boven uit.
– Voeg van de pastinaak toe, roer om, voeg peper en zout toe en zet het vuur laag met de deksel op de pan.
– Smoor dit tot het gaar is: ongeveer 15 minuten.
– Pureer het daarna tot een gladde puree. (Voeg evt. melk of water toe als het te dik is)

Paddenstoelen:
– Snij de paddenstoelen in plakjes.
– Smelt een scheut olie en een ruime klont roomboter in een koekenpan.
– Gooi de paddenstoelen erbij, voeg wat peper en de takjes tijm toe.
– Roer om en blijf bakken tot het vocht verdwenen is en het mooi bruin wordt.
– Schep over in een schaaltje, verwijder de tijm en voeg de noten toe.

Venkel
– Was de venkel en snij met de keukenmachine of mandoline in hele dunne plakjes.
– Doe de plakjes in een schaal en voeg toe: 1 el (appel-) azijn, 3 el olijfolie, 1 el mosterd, zout en peper.
– Scheur de rucola en roer die door de venkelsla. (hoe langer je de sla laat staan hoe malser/ ‘gaarder’ de venkel wordt.)

Wrap
– Bak in de koekenpan van de paddenstoelen de wraps aan weerszijden even kort aan.
– Bekleed de helft van de wrap met de puree, dan de salade en dan de paddenstoelen.
– It’s a wrap!

Boodschappenlijst



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *