Het OERei komt naar je toe deze zomer – (en hoe kook je ‘m nu ‘t best?)

Het OERei komt naar je toe deze zomer – (en hoe kook je ‘m nu ‘t best?)

Vanaf 7 mei is het zo ver: dan ligt het meest diervriendelijk en duurzame ei in de schappen van Albert Heijn XL. Dan kan iedereen kennis maken met eieren die komen van kippen die hun oerdieet hebben gehad: lokale granen, zaden en insecten. Door dat dieet vertonen de kippen natuurlijk gedrag (ze zijn blijer) en het voer is soja vrij; dus minder belastend voor het milieu. Resultaat is het OERei. Een geweldig ei. Niet alleen door bovenstaand verhaal, maar bovenal om de volle en romige smaak. Gaat dat proeven!
www.oerei.nl

Recept

Het perfect gekookte eitje

– Neem een pannetje en leg het ei er voorzichtig in;

– Giet er koud water bij tot het ei helemaal onderwater staat;

– Zet de pan op het vuur en breng aan de kook;

– Zodra het water kookt, zet je het vuur uit en klok je 7 minuten;

– Hierna laat je de eieren schrikken onder de koude kraan;

– Nu is de dooier van je ei aan de buitenkant hard, maar nog lekker smeuïg van binnen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *