Kip

De kip is de meest voorkomende vogelsoort ter wereld. Met 52 miljard kippen zijn er bijna negen kippen voor elke mens.

Zelf eet ik sinds ruim een jaar geen vlees meer, maar toen ik nog vlees en dus kip at, vond ik kip in Nederland vaak heel droog. Ik weet niet of dit aan de kippen of aan de bereiders ligt, maar wanneer je in Azië bent, zul je merken dat kip daar veel malser is. Vandaar ook een Aziatisch recept voor de allerlekkerssste kip.
Koop altijd biologische kip en laat je niet afleiden door een term als ‘vrije uitloop’. Dit suggereert dat de kip bewegingsvrijheid heeft gehad, maar als je weet dat dit een oppervlak ter grootte van een A4 per kip is, zul je begrijpen dat deze term eerder een marketingtool is dan een garantie voor dierenwelzijn.
Meng kleine stukjes kip in een kom met honing, vissaus en peper (geen zout ivm de vissaus die erg zout is).
Gooi bosui, knoflook en djeroek poeroetbladeren (dat zijn citrusbladeren, te koop in de toko of te vervangen door limoensap en rasp) met eventueel een beetje water in een blender. Wanneer het een egale massa is, kan het bij de kip gegoten worden. Laat het mengsel goed in de kip trekken. (+/- 2 uur)
Grill of bak de kip en serveer met witte rijst, limoen en eventueel munt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *