Watermel oenig – (easy watermeloengazpacho)

Watermel oenig – (easy watermeloengazpacho)

Ieder hetero man kan zijn lol op want sinds afgelopen week is het een soort van rokjesmaand. Als vanzelfsprekend grijpt een bepaald soort type man dan ook de kans aan om de korte broek weer eens van stal te halen. Vanuit achter in de kast, met de opvouwvouw er nog in geperst, wordt ‘ie zo over de melkflessen geschoven. Sokken van gister nog even extra naar boven hijsen, lederen veterschoenen aan en ready to go. Ho, stop, halt.
Ik begrijp dat mannen hun ogen graag de kost geven, ook al zijn de beentjes nog wat voorjaarsbleek. Maar waar absoluut geen rekening mee gehouden wordt is dat mijn ogen, door de winterslaap nog wennend aan het felle licht, totaal niet opgewassen zijn tegen al dat witte, behaarde vlees in combinatie met de sok- en schoenkeuze. Het eerste woord dat me daarbij te binnen schiet is: oenig. Dit is het toppunt van oenig-heid. Als je het mij vraagt is dat het grootste nadeel aan de opkomende zinderende zomer.
Oh, samen met de muggenbulten waar ik bij zonnestraal 1 onder bedolven word, m’n zonnebril die door mijn zweetneus niet blijft zitten, zand, zand overal zand  én mijn kind dat na de opvang naar goedkope zonnebrand ruikt. Maar goed, dat verbleekt allemaal bij dat ene, grote voordeel: de ZON schijnt!
Een voordeel van dat grote voordeel is dat het daarmee ook tijd wordt voor koude soep. Van watermeloen nog wel.

Recept

Watermeloengazpacho
Voor-/ nagerecht, 15 min., 4p.

– Was alle groenten schoon en snij ze in grove stukken;
– Ontdoe de watermeloen van schil en snij ook in grove stukken;
– Gooi alle ingrediënten in de keukenmachine, eventueel in etappes;
– Je kunt het geheel ten slotte zeven, maar ik vind dat niet nodig.
– Scheutje wodka misstaat zeker niet op een wild moment;)

BoodschappenlijstGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.