Superspies

De hamlap is afkomstig uit het dikke deel van de achterpoot van een varken.
Ik ben niet zo’n vleesliefhebber. Sterker nog: ik eet sinds 2,5 jaar bijna geen vlees. Ten eerste komt het omdat ik geen vlees wil eten dat afkomstig is uit de bio-industrie en ten tweede vind ik het ook gewoon niet zo lekker.
Wel zijn er gerechten waarbij vlees onmogelijk te vervangen is. Dit is er zo eentje. Borrelspiesjes op zijn lekkerssst.
Gebruik 500 gram biologische hamlap voor ongeveer 30 spiesjes.
Leg de hoeveelheid satéprikkers die je nodig denkt te hebben in warm water in de week.
Meng vervolgens de volgende ingrediënten voor de marinade: 3 uitgeknepen teen knoflook, 1 stengel kleingesneden citroengras, een volle hand gemalen koriander, een eetlepel bruine suiker, 1 tl korianderpoeder, beetje peper, 2 el sojasaus, 2 el vissaus, 5 druppels sesamolieen 2 el water.
Snijd het vlees in kleine blokjes en rijg het aan de satéprikkers. Leg de prikkers in de marinade voor minimaal 30 minuten.
Daarna bakken of BBQ-en en serveren met chilisaus als borrelhap!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.