Ogen de kost geven

Ogen de kost geven


Begin je hiervan ook meteen te watertanden? Moet je nagaan: dit is slechts de foto..
Er zijn gerechten waarvan alleen al de kiekjes niet te versmaden zijn. Dit is er zo eentje.
De kunst van het koken is dan ook de door jou gecreerde hap er uit te laten zien als een eetbare Rembrandt, dan kun je smaak-wise achterover leunen. Bij wijze van spreken dan…
Normaal gesproken ben ik wars van producten die niet in de standaard supermarkt te krijgen zijn, maar hiervoor moet je heeeul even langs een toko rijden: rijstvellen. Ze zijn er in 2 maten, smaak is hetzelfde.
Kies uit onderstaand lijstje een paar ingrediënten die jij lekker vindt:
  • Vis: zalm (vers of gerookt), surimisticks, garnalen en/ of rivierkreeftjes
  • Vlees: rosbief, rookvlees, gebakken rundvleesreepjes, gerookte kip
  • Vega: tofu (naturel of de voorgekruide)
  • Rauwkost: komkommer, courgette, wortel, radijs, taugé, bosui, alfalfa, avocado, ijsberg- of veldsla
  • Ei: omeletje, beetje roerei of gekookt ei
  • Gebakken paddenstoelen
  • Kruid: koriander, munt, dille en/ of basilicum
  • Gestampte geroosterde pinda’s 

Meng mayonaise met wasabi. Ikzelf durf de verhouding 70 – 30 aan, maar daar ben je uiteraard vrij in. Als je geen wasabi in huis hebt kun je mierikswortel of mosterd gebruiken.
Snij waar mogelijk de ingrediënten in smalle reepjes. Zet al jouw ingrediënten op het aanrecht klaar als een buffetje.
Zet een bord/ plank klaar waar je op kunt rollen, 1 waarop je de rolletjes die klaar zijn neer legt en 1 diep bord dat je vult met heet water.
Dompel een rijstvel in het hete water en leg hem op het ‘rolbord’. Alleen onderdompelen is genoeg; anders scheurt het vel.
Smeer de diameter van het vel in met de wasabi-mayo. Beleg daarna de diameter met al jouw ingrediënten, maar houd de 2 buitenkanten van het vel vrij. Als je de vulling compleet vindt, klap je de buitenkanten naar binnen. Daarna pak je de onderkant, die je ook naar binnen vouwt, terwijl je hem oprolt. Probeer dit zo strak mogelijk te doen, zonder dat het scheurt.
Net zoals bij pannenkoeken geldt: de eerste mislukken altijd, maar oefening baart kunst!
Opensnijden, op een groot bord leggen en serveren met chilisaus, sojasaus of chilisaus met gehakte koriander. Damn wat lekker..



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.