Horoscook

Horoscook

Deze dag staat in het teken van gezondheid. Best lastig met al die verleidingen. Probeer vooral de extremen te vermijden. Geen hele flessen wijn naar binnen gieten, maar ook niet doorslaan naar de andere kant en al het lekkers laten staan. Balans, daar draait het om.
Geldt dit ook voor jou? Naja! Wat toevallig!
Maak je geen illusies. Als je niet tussen 20 februari en 20 maart geboren bent, ben je geen ‘vissen’ en is dit totaal niet op jou van toepassing.
Maar, geef toe: je voelde je wel een beetje aangesproken. Ik ook, terwijl ik als aardse maagd echt niets te zoeken heb onderwater.
We zijn slachtoffer van het ‘Forer-effect’. Psycholoog Bertram Forer ontdekte in 1948 dat mensen de neiging hebben om vage en algemene persoonlijkheidsbeschrijvingen als een unieke beschrijving voor zichzelf te zien zonder te beseffen dat dezelfde beschrijving op zowat iedereen kan slaan.(1) Zogenaamde ‘polyinterpretabele beweringen’.  Waar een horoscoop natuurlijk het ultieme voorbeeld van is. Waarschijnlijk begrijp je het bestaan van bovenstaand fenomeen volkomen en schaar jij jezelf uiteraard niet bij de naïevelingen die daar intuinen. Maar waarom bevat dan werkelijk ieder dag-, week- en maandblad zo’n sterrenpraatje? Waarom kan jouw oog toch telkens de verleiding niet weerstaan om af  te glijden naar die astrologische lotvoorspeller?
Om het lot niet te tarten en dus toch maar aan de horoscoop van dit moment te gehoorzamen, hier een recept dat ik laatst ontdekte voor een borrelhap met vis; compleet in balans.

Voor 4 personen

Koop een zalmfilet, zonder vel van 200 gram.

Meng en maal in de keukenmachine: 1 rauwe rode biet, 2 eetlepels zeezout, 2 eetlepels witte basterdsuiker, 6 takjes verse dille, sap van 1 sinaasappel, een beetje gemalen zwarte peper en een ruim scheut wodka.
Giet het mengsel in een smal, hoog bakje. Leg de zalm erin zodat het stuk aan alle kanten ondergedompeld is. Leg een stuk huishoudfolie op het papje en dek het af met gewicht. (een paar mokken bijvoorbeeld) Zet dit in de ijskast voor 24 tot 36 uur.
De kleur van de zalm zal veranderen en het is voor het contrast dan ook mooi om het te serveren met iets wits: volle kwarkmieriksworteldip.
Heurlijk, werkelijk waar!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.