Geen woorden, maar dadels

De teelt van dadels is zeer oud en is waarschijnlijk begonnen in het Midden-Oosten. Er zijn meer dan 400 soorten dadels.

Het lekkerssst dat je met dadels kunt maken is een warm simpel borrelhapje. Dadels zijn heel erg zoet en zacht, het is daarom lekker om als contrast een zout ingrediënt en een ingrediënt met een bite te gebruiken.
Verwarm de over voor op 180 graden.
Haal de pit uit de dadelen vul iedere dadel met een blanke amandel. Draai er per dadel een half plakje bacon/ ontbijtspek omheen. Als het goed is, is het zo plakkerig dat dit wel blijft zitten. Leg ze erna in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Zodra je de dadels gaat ruiken, dus na ongeveer een kwartiertje, zijn ze klaar.
Even laten afkoelen voor opdienen, want ze zijn niet heel lekker als ze gloeiend heet zijn.
Als ze wat meer afgekoeld zijn, zijn ze ook nog lekker en dus ideaal om mee te nemen naar een picknick!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.