Bonen uit de tuin

De historie van tuinbonen gaat ver terug. Tijdens opgravingen bleek dat al in de IJzertijd tuinbonen een bekende groente was. Het tuinbonen-seizoen begint tegenwoordig al in april, met aanvoer uit Zuid-Europa. In juni komt de Nederlandse oogst op gang, die ongeveer 2 maanden duurt. De grootste aanvoer komt uit Brabant en Limburg.
Het lekkerssst dat je met tuinbonen kunt maken is een tuinbonensalade.
Kook de tuinbonen heel kort door zodat ze beetgaar zijn, maar pas op: dat gaat heel snel.
Maak een dressing van 4 el olie, sap van wel 2/ 3 citroenen en 1 teen heel fijn gesneden knoflook. Pureer (met een vork of blender) hier iets van 4 ansjovissen door heen. Nu heb je een dressing die zout, zuur en pittig is die echt een aanvulling is op de zachte van smaak van de tuinbonen.
Mengen dus en klaar!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *